Contact 

Poppodium Bibelot

Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht

078-6133482

  • Black Facebook Icon
  • Twitter - Black Circle
  • Black Instagram Icon
  • Black Youtube Icoon

Images from Wix.com and Freepik.com

Tentoonstelling

Lokaal 007

Intermezzo – Japan is een groep van vier Nederlandse fotografen – kunstenaars, die Nederlandse en Japanse impressies met elkaar verbinden in hun kunst.

Alle vier de fotografen hebben een verbinding met Fotoschool Statief uit Utrecht. De groep is opgericht in 2018. Statief is opgericht in 1984.

In mei 2019 hebben de fotografen een reis naar Japan gemaakt, maar voordat ze vertrokken hebben ze hun Nederlandse fotografie enkele keren door middel van exposities onder de aandacht gebracht.

Martin van Thiel observeert het leven op straat en legt dat vast. Nieuwsgierigheid drijft hem. Liefde voor detail fascineert hem, elk detail doet ertoe. Het onzichtbare zichtbaar maken is een wens, opdat niemand voor niets heeft geleefd.

In Japan hebben ze in Kyoto, Nara en Takayama ontmoetingen geregeld om hun werk te tonen en om in de toekomst te kunnen exposeren in Japan. Daar zijn voor 2020 al twee exposities uit voortgekomen, één in het Fotomuseum van Kyoto en één in het Fotomuseum van Nara.

Na terugkomst uit Japan is het werk van de fotografen getoond op de Japanmarkt in Leiden, georganiseerd door het Sieboldhuis, het bekende Japan – Museum, bij de Kunstkring van Fort Vuren, en bij Galerie Kapper in Utrecht. 

Het werk van Jet Vugts kenmerkt zich door voornamelijk stilleven fotografie, daarnaast maakt zij ook  foto’s in de natuur en van de eigen directe omgeving. 

Het zijn foto’s waarin op de een of andere manier altijd een persoonlijk accent of eigen gevoel van de maker gelegd wordt. Op deze manier kunnen de onderwerpen op de foto een ziel krijgen.Tegelijkertijd is dit de verbinding van Jet met Japan, waarin voorwerpen ook een ziel hebben.     

Binnenkort zijn er exposities in Dordrecht, Utrecht, De Bilt en bij een van de Rietveldhuizen in Utrecht. Het fotowerk van de vier aan Intermezzo verbonden fotografen is divers, ieder zoekt een eigen richting al ontkomen ze er niet aan dat er invloed van elkaar op elkaars werk is. 
 

 

Conny van Rijn probeert fotografie en tekenkunst te combineren op meerdere manieren. Door foto’s tactiel te maken, te bewerken met lijnen of abstracte tekening, onder gebruikmaking van uiteenlopende materialen. Van borduurgaren tot soldeer! Maar ook door de camera als penseel of tekenpotlood te gebruiken: lange sluitertijden en beweging leiden tot schilderachtige foto’s.

Karin Vlugter specialiseert zich in portret-, kunst- en flat line-fotografie. Naast fotograaf is zij ook grafisch vormgever. Dit kun je in haar fotografische werk terugzien. In Japan heeft ze vooral de mensen, wat haar opviel en wat zij interessant en mooi vond gefotografeerd. Op dit moment is zij bezig met een project over vriendschap.